Vooropvangcentra

In andere delen van Noord-Brabant worden natuurlijk ook vogels gevonden maar het is niet altijd mogelijk om deze vogels direct naar het Vogelasiel toe te brengen. Daarom hebben we samenwerkingsovereenkomsten met verschillende vooropvangcentra. Nadat de vogels in de vooropvangcentra zijn ondergebracht krijgen zij de nodige deskundige zorg en zullen vervolgens zo snel mogelijk naar het Vogelasiel worden gebracht.

Van vooropvang naar Vogelasiel

Wim van Lith, Nistelrode

Wim van Lith is een man die begaan is met de natuur en al sinds de jaren negentig voor het Vogelasiel een vooropvangcentrum is. Inmiddels is hij onderdeel van het Vogelasiel en vangt hij o.a. vogels op, die daarna naar het Vogelasiel worden gebracht door hemzelf. Van beroep is hij Handhaver toezichthouder buitengebied en komt hiermee dagelijks in aanraking met de Nederlandse natuur.

Er zijn drie dierenambulances die gewonde en/of zieke vogels naar Wim van Lith brengen:

Naast de dierenambulances kunnen ook particulieren terecht bij Wim van Lith.

Dierenambulance Helmond

Dierenambulance Helmond is al ruim 25 jaar een begrip in Helmond en ruime omgeving. Elke dag weer worden veel gevonden en gewonde dieren door de medewerkers opgehaald of door een vinder naar de locatie in Helmond gebracht, waaronder ook vogels. De vogels die terecht komen in Helmond zullen hier voor korte tijd ondergebracht worden. Hierna zal de dierenambulance de vogels naar ons toe brengen.