Vooropvangcentra

In andere delen van Noord-Brabant worden natuurlijk ook vogels gevonden maar het is niet altijd mogelijk om deze vogels direct naar het Vogelasiel toe te brengen. Daarom hebben we samenwerkingsovereenkomsten met verschillende vooropvangcentra. Nadat de vogels in de vooropvangcentra zijn ondergebracht krijgen zij de nodige deskundige zorg en zullen vervolgens zo snel mogelijk naar het Vogelasiel worden gebracht.

Onze nieuwe opvang in Noordoost Brabant is vooropvang de Maashorst, Rijksweg 14 in Schaijk. Telefoon: 06-38766896. Zij vangen de dieren op en verlenen de eerste hulp waarna ze zo snel mogelijk door een dierenambulance naar Someren gebracht worden.

Van vooropvang naar Vogelasiel

 

Er zijn 4 dierenambulances:

Vind u een dier dan kunt u het beste de Dierenambulance die in uw gemeente rijdt bellen. Zij brengen het dier naar de desbetreffende opvang zodat het dier de juiste verzorging krijgt.

Dierenambulance Helmond

Dierenambulance Helmond is al ruim 25 jaar een begrip in Helmond en ruime omgeving. Elke dag weer worden veel gevonden en gewonde dieren door de medewerkers opgehaald of door een vinder naar de locatie in Helmond gebracht, waaronder ook vogels. De vogels die terecht komen in Helmond zullen hier voor korte tijd ondergebracht worden. Hierna zal de dierenambulance de vogels naar ons toe brengen.